Avontuurlijke Reizen in Spanje

Een prachtige en actieve wandelreis naar Santiago de Compastella is natuurlijk een ervaring op zich. Spanje heeft naast de Costa Brava zoveel meer te bieden voor een sportieve vakantie.

van 0 tot 1475 Euro

Wandelreis Spanje | De verborgen wildernis van de Pyreneeën

tijdens deze pittige wandelvakantie Ervaarken we een nog weinig bezocht deel van de Pyreneeën. Begin- en eindpunt van de wandeltocht is het Parc Natural del Alt Pirineu, het grootste natuurpark van Catalonië. Dit is een avontuurlijke tocht waar we in gebieden trekken die weinig infrastructuur hebben. Overnachtingen in onbemande berghutten, tenten en zelfvoorziening zijn de uitdagingen van deze Ervaarkingstocht door het land van de bruine beer. Deze tocht is voor ervaren bergwandelaars met een goede conditie, die het lopen met bepakking (rugzak met tent, slaapzak, eten voor een aantal dagen ) niet schuwen.

€ 1295.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Onbegrensd fietsen van Nederland naar Catalonië

tijdens deze groepskampeervakantie fiets je van Nederland naar Catalonië. De reisbegeleiding en het bagagevervoer wordt tijdens de fietsvakantie geregeld. Na het ontbijt zorgeloos fietsen naar de volgende camping, en onderwijl doet de reisbegeleiding boodschappen, vervoert je bagage en bouwt de luifel met stoelen en banken op. Na aankomst op de camping staat er koffie en thee voor je klaar. In ons mobiele restaurant verzorgt de kok, af en toe met jouw hulp, een driegangenmaaltijd. tijdens de dagen waarop niet gefietst wordt, kan iedereen zijn eigen weg gaan of een rondrit fietsen.

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Spanje Camino de Santiago,

Een reis naar Santiago de Compostela voert u door het groene noorden van Spanje. Historisch gezien waren er meerdere routes. U volgt met de auto de oude Camino del Norte, vanaf Bilbao via Santillana del Mar en Oviedo door het stille binnenland van Asturië (Asturias) en langs de Costa Verde. U doet onderweg de mooiste monumenten aan en overnacht in sfeervolle agriturismos en rurale hotels. U kunt eventueel enkele afwisselende wandelingen te maken.

€ 865.00

Lees meer...

Spanje Asturië
Product
 

Rondreis Spanje (Andalusië),

Andalusië is het dunst bevolkte gebied van Spanje, een gebied van witgekalkte dorpjes, olijfboomgaarden en kurkeiken. De Moren hebben hier hun sporen achtergelaten. Dit is vooral te zien in de rijke architectuur van de steden Sevilla, Granada en Cordoba. Vanuit Granada is het een mooi zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

€ 1345.00

Lees meer...

Spanje Andalusië
Product
 

Alicante Via Verdes (trektocht)

De routes over het oude spoor zijn toegankelijk en makkelijk, meestal ver weg van het gemotoriseerd verkeer en amper steile hellingen. Flinke heuvels, tot boven 1000 meter hoogte, domineren het landschap. Op de toppen rusten stadjes en dorpen, opgetrokken

€ 985.00

Lees meer...

Spanje Valencia
Product
 

Spanje | Catalonië | 7 dagen

Wij bieden u de mogelijkheid om dit kleine land te beleven zoals het is: oorspronkelijk en ongerept.

€ 530.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Spanje | Asturië | 8 dagen

U wandelt in de natuurparken Galicica en Pelister tot een hoogte van 2601 m.

€ 515.00

Lees meer...

Spanje Asturië
Product
 

Spanje | Andalusië | Olijvenroute | 8 dagen

Ten noorden van Malaga ligt een vrijwel onbekend gebied met een exotisch karakter. Een schitterend heuvelland met duizenden, grijsgroene olijfbomen die in oker of terracotta kleurige aarde staan. De fietsroute voert langs mooie dorpjes met gezellige barretjes en vriendelijke bewoners. tijdens de siësta zijn de straten hier rustig, om in de avond weer levendig te worden. De hotels onderweg zijn prima.

€ 560.00

Lees meer...

Spanje Andalusië
Product
 

Spanje | Asturië | 8 dagen

De groene noordkust van het Iberisch schiereiland leent zich super voor een heerlijke fietsvakantie. Over heuvelenachtig of, voor wie wil- licht bergachtig terrein, langs zee en strand, fietst u door het boerenland van Cantabrië en Asturias. U volgt delen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en u doet oude pleisterplaatsen als Villaviciosa aan. Aan het eind wacht de brede boulevard van de kuststad Gijon. Ook mogelijk met e-bike...

€ 525.00

Lees meer...

Spanje Asturië
Product
 

Spanje | Catalonië de luxe, 7 dagen

Relaxte fietstocht over vlak tot licht heuvelig terrein. Van de azuurblauwe Middellandse zee tot in het groene Catalaanse achterland. Langs goudgele zonnebloemvelden en wuivend graan, de maagdelijke witte stranden van Castell en de vogelrijke wetlands nabij Siurana. Volg de Ter en Daró naar Middeleeuwse vestingdorpen als Ullastret en La Bisbal. Overnacht in sfeervolle, landelijke gelegen hotelletjes. Ook mogelijk met e-bike...

€ 650.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Catalonië (trektocht)

In het noord oosten van Spanje ligt de belangrijkste autonome regio van dit land; Catalonië. U fietst van de zuidkant van de Pyreneeën naar de Costa Brava, hoofdzakelijk over oude spoortrajecten, van de bergen naar de zee. Onderweg komt u door de schitter

€ 895.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Spanje | Mallorca, 8 dagen

Het Baleareneiland Mallorca van zon, zee én oneindig veel fietsmogelijkheden: van pittige slingerweggetjes door het Tramuntana gebergte tot ontspannen ritten langs velden vol citrus- en abrikozenbomen. U verblijft op twee unieke plekken: een heerlijk 15e eeuws landhuis en een sfeervol, historisch stadshotel in mooi Pollença, beiden met zwembad voor een verkoelende duik na een dag op de fiets.

€ 675.00

Lees meer...

Spanje Balearen
Product
 

Rioja en Bilbao, 9 dagen

De streek La Rioja is een lust voor de tong én het oog. Peddel door golvende wijngaarden, langs bodegas en imposante kastelen. Ontspannen fietsen langs de kronkelende Ebro tegen het decor van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Breng een bezoek aan de mysterieuze kapellen en kloosters in de bergen van de Sierra de la Demanda. Verblijf bij een wijnboer in een mooi herenhuis, in een barok klooster en historisch Ezcaray.

€ 985.00

Lees meer...

Spanje La Rioja
Product
 

Spanje | Andalusië | De Witte Dorpen (trektocht) | 11 dagen

Fietsen in het achterland van Andalusië, de bakermat van de Spaanse cultuur. De reis start in Ronda, met haar grote boogbrug over de Tajo kloof. Zelden heeft u tijdens een fietsvakantie zoveel verschillende landschappen en cultuur in één regio gezien.

€ 975.00

Lees meer...

Spanje Andalusië
Product
 

PARC NATIONAL AIGÜES TORTES

In het hart van de Spaanse Pyreneeën wandel je door het Nationaal Park Aigües Tortes. Dit is een wild en ongerept gebied, omsloten door drieduizenders. Hier trek je in meer dagen van hut naar hut door een landschap van bergmeren, granietwanden, watervallen en riviertjes. Je kunt bijna elke dag een top beklimmen, zoals de Pic Dellui (2800 m), Pic de Ratera (2852 m) en de Pic de Peguera (2984 m). Een pittige wandeltocht, maar het gewicht van je rugzak blijft beperkt.zonder klimuitrusting.

€ 980.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Wandelreis Spanje | Alpujarras Sierra Nevada Granada

tijdens deze reis Ervaarken we het Zuid-Spaanse hooggebergte van Andalusië. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige Güejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen is met 3482 m. de hoogste van het Spaanse vasteland, en de Pico del Veleta (3395 m.), garantie voor schitterende uitzichten. We slapen in familie hotels/hostels en pensions en één keer in een berghut. Tot slot bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Een ideale reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse wandeltrektocht maakt.

€ 875.00

Lees meer...

Spanje Andalusië
Product
 

Ommeland van Segovia

Deze wandeltocht leidt u naar het hart van 'Castilla la Vieja', het oude Castilië, ten noorden van Madrid. De speciale ligging en magie van Segovia spreken al eeuwen tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. Het zomerpaleis en de tuinen van La Granja liggen aan de voet van de Sierra de Guadarrama in een weelderige en natuurlijke omgeving. De route loopt langs de rivier Eresma, waar de koningen hun visgronden hadden, de watervallen van El Chorro en over eeuwenoude schapendriften. De schapenhouderij was altijd de belangrijkste bron van inkomsten en had tal van privileges, zoals eigen koninklijke paden ('Cañadas Reales'). Het stadje Sepúlveda ademt de bijzondere sfeer van het oude Castilië met een authentiek Plaza Mayor, zuilengalerijen en hangende balkons. Als klapper nog een spectaculaire wandeling door de canyon van de Río Duratón. Deze wordt bevolkt door één van de grootste kolonies vale gieren van Spanje.

€ 615.00

Lees meer...

Spanje Castilië en Leon
Product
 

El Priorat, land van monniken, mystieke bergen en prestigieuze wijn

In het uiterste zuiden van Catalonië in het achterland van Tarragona, ligt El Priorat. De wandelreis start in natuurpark Muntanyes de Prades en gaat over de bergkam naar het schitterend gelegen Siurana, een legendarische Moorse vesting. Vanuit Siurana wandelen we verder naar de woeste en mysterieuze bergen van het natuurpark Serra de Montsant, een spiritueel toevluchtsoord waar de monniken zich terugtrokken. Van het profane dalen we af in het wereldse en lopen we langs glooiende heuvels met wijngaarden naar het gezellige wijnstadje Porrera, waar we proeven van de verrukkelijke kwaliteitswijnen die in de kelders liggen te rijpen.

€ 655.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Aragon, Labyrint van de stilte

In het zuiden van de Spaanse regio Aragon liggen de best bewaarde wandelgeheimen van Spanje, de gebieden Maestrazgo en Matarraëa. De Maestrazgo is bekend als het labyrint van de stilte. Het landschap is rauw, woest en heeft grillige kalksteenformaties, ravijnen en versterkte boerderijen. De unieke dorpen hebben een verstilde, natuurlijke schoonheid die nog eens extra wordt geaccentueerd door de ligging op kale rotsen. De Matarraëa heeft veel weg van het Italiaanse Toscane. Een zacht glooiend mediterraan landschap met olijfbomen, amandelbomen en wijnranken. De dorpjes en stadjes, met fraaie pleinen, arcaden en kronkelende straatjes, zijn gehuld in een goudgele kleur. Overal staan veldkapellen die van verre herkenbaar zijn aan de cipressen. Het natuurgebied Puertos de Beceite ligt aan de Matarraëa en bezit een rijke flora en fauna, zoals de Spaanse steenbok.

€ 565.00

Lees meer...

Spanje Aragon
Product
 

Andalusië (trektocht)

Het hart van Andalusië is één van de fraaiste, afwisselendste en onErvaarte streken van Spanje. U wandelt langs rivieren, door kurkeikenbossen, beschermde natuurgebieden en over glooiende heuvels of uitgesleten­ rotsen. Hier liggen de dorpen (pueblos) als witte (blancos) vlekken in het landschap van de sierra’s. De Moorse geschiedenis is er overal nog zichtbaar.

€ 860.00

Lees meer...

Spanje Andalusië
Product
 

Zee, kust en bergen, het Catalonië van Salvador Dali

Ten noordoosten van Catalonië liggen de zee en de bergen vlak bij elkaar. Het kan niet mooier. Dit is de streek waar de surrealistische kunstenaar Salvador Dalë werd geboren. Het azuurblauwe water en de grillige, rotsachtige kust van het schiereiland Cap de Creus (kruizenkaap) zijn oogstrelend mooi. De schilderachtige vissersdorpen Cadaques en Port de la Selva hebben nog niets aan aantrekkingskracht ingeboet. Voor Dalë, en ook Picasso en Mirë, was het dit landschap en het heldere licht als bron van inspiratie diende. Verder landinwaarts liggen grandioze berglandschappen. Het vulkaanlandschap van de Garrotxa met smalle dalen, dicht beboste hellingen en peilloze ravijnen en het alpiene berglandschap van de Ripollës, waar de imponerende toppen van het centrale hooggebergte hun weergaloze schoonheid laten zien. Maar ook op het gebied van cultuur zijn vele hoogtepunten; de wonderlijk mooie Romaanse kloosters van Sant Pere de Rhodes en Sant Joan de les Abadesses en het door Dalë zelf ontworpen en ingerichte museum met zijn naam in Figueres.

€ 595.00

Lees meer...

Spanje Catalonië
Product
 

Maestrazgo, in het spoor van de tempeliers en El Cid

El Maestrazgo is goed bewaard wandelgeheim in Spanje en staat bekend als 'het labyrint van de stilte'. De naam is afgeleid van 'Maestres' of meesters en verwijst naar de tempeliers uit de middeleeuwen. Ook de avonturen van de legendarische held El Cid zijn verbonden met dit gebied. De landschappen zijn afwisselend rauw, desolaat en grillig, maar ook vriendelijk en zacht met zover het oog reikt lage muurtjes die als een lappendeken in het land liggen. Karakteristieke dorpen die tot het Spaanse cultuurgoed behoren liggen rustiek in het land met een verstilde, natuurlijke schoonheid, die wordt geaccentueerd door de unieke ligging op hoge rotsen omringd door diepe ravijnen.

€ 615.00

Lees meer...

Spanje Aragon
Product
 

Sierra de Francia, de vergeten bergen achter Salamanca

Het natuurgebied Sierra de Francia ligt in het westen van Spanje ten zuiden van Salamanca en is voor velen een onbekend berggebied waar nog zoveel moois te Ervaarken valt. De voettocht begint in het vermaarde Salamanca, Unesco werelderfgoed, waar al sinds de 13de eeuw een universiteit gevestigd is. De Sierra heeft een unieke variatie aan landschappen en soorten fauna en fora. Het klooster van Las Batuecas ligt verborgen in een geësoleerde vallei ver van de bewoonde wereld. De berg Peëa de Francia steekt ver boven de omgeving uit en is al honderden jaren een spirituele ankerplaats voor pelgrims. De unieke, middeleeuwse dorpen hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. En de wandelaar prijst zich gelukkig dat de oude, ommuurde paden niet zijn opgeofferd aan de modernisering.

€ 655.00

Lees meer...

Spanje Castilië en Leon
Product
 

Natuurpark Somiedo | groene wandelhotspot in Noordwest Spanje

Somiedo ligt gesitueerd in de autonome regio Asturië in Noordwest Spanje. De opzienbarende hoofdstad Oviedo is meer dan een bezoek, al was het alleen maar vanwege de verrassend fraaie pre-romaanse kerken uit de 9de eeuw die u hier kunt bezichtigen. Het natuurpark is onderdeel van het Cantabrisch gebergte, en beschikt over uitermate veel natuurlijke rijkdommen in fora en fauna. Zoals wolven en bruine beren. Ruige, grillige kalksteenbergen, komvormige dalen en groene bergweides met karakteristieke herdershutten domineren het landschap. De vergezichten volgen elkaar erg snel op en zijn een fantastisch. Een deel van de route volgt de historische 'Camën Real de la Mesa', de weg van de hoogvlakte die al in de Romeinse tijd werd gebruikt als verbinding tussen de kust van Asturië en de Spaanse binnenlanden.

€ 635.00

Lees meer...

Spanje Asturië
Product
 

Matarrana, het Spaanse Toscane

Het gebied De Matarraëa is genoemd naar de gelijknamige rivier en heeft veel weg van Italiaanse Toscane. Een zacht glooiend landschap met olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden. Middeleeuwse dorpjes in geelbruine, aardse kleuren. Ruige kalksteenbergen en kloven van het beschermde natuurgebied Puertos de Beceite. Hier leven grote families Spaanse steenbokken en gierenkolonies. Een schitterende reis voor wandelaars die liefhebbers zijn van natuur en landschap en die willen genieten van bijzondere, unieke accommodaties zoals een spoorwegstation, een klooster en een papierfabriek.

€ 690.00

Lees meer...

Spanje Aragon
Product